MARKO ŠAMBRONSKÝ marko3

Ahoj, volám sa Marko,
budem mať za chvíľu 4 roky. Celá moja rodina sa na mňa, prvého vnúčika, veľmi tešili. Mamka si počas tehotenstva dávala veľký pozor, aby bolo všetko OK. Aj pôrod bol celkom fajn. Prečo začali moje problémy? Nik nevie. Po vyšetrení na CT pán doktor mamke a ockovi oznámil, že mám pravostrannú Hemiparézu, teda rozsiahle štrukturálne zmeny v pravej hemisfére mozgu. Ja tomu síce nerozumiem, ale vravia, že mám nefunkčnú pravú stranu mozgu. Podľa prvých vyšetrení by som mal len ležať na postieľke a nehýbať sa.
marko4Mamka s ockom ma vzali zasa k pani doktorke a tá povedala, že musíme veľmi veľa cvičiť. A tak sme začali. Nebola to žiadna sranda, hrozne to bolelo aj mamka si so mnou poplakala. Od druhého mesiaca života sa začal môj boj o to, čo iným pripadá také jednoduché – o pohyb. Cvičil som podľa Vojty, Bobatha naši ma vzali na Deveni, absolvoval som aj hyperbarickú kyslíkovú komoru a ďalšie cvičenia… Za 4 roky života je toho celkom dosť. ALE, MÁM VÝSLEDKY. Zlepšujem sa a cvičím aj doma aj u profesionálov, čo je super, lebo tí sa tak nepotrápia ako mamka.

Nepočúva ma ľavá strana telíčka. Hoci sa o ľavú rúčku snažím oprieť, stále neviem chytiť autíčko ani markovidličku. Mojím hlavným cieľom je to zmeniť. Chcem chytiť veľkú loptu do oboch rúk a silno ju hodiť. Keď budem veľký chcem sa obliecť a najesť sám. Pomáhajú nám aj babka s dedkom, no peniažky sa míňajú rýchlo.
Viete, chcem sa viac tuľkať s mamkou. Veď mamka je na hranie, že?
Preto som veľmi rád, že BEŽITE za mňa a POMÔŽETE MI, aby som mohol cvičiť aj s profesionálmi.
VERÍM, že jedného dňa POBEŽÍM s VAMI!

marko2Váš Marko s rodinou
http://www.topky.sk/cl/1000678/1368291/Zivy-dokaz-toho–ze-aj-majstri-lekari-sa-utnu–Maly-bojovnik-mal-cely-zivot-prelezat-